Első alkalommal, amikor sütésre adtam a fejem Angliában, szerettem volna egy meglehetősen egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságot összedobni.
Úgy gondoltam, hogy a brownie muffin egy tökéletes választás erre, meg is kérdeztem az akkor még nem férjemet, hogy ugyan mi van a konyhájában a hozzávalók közül. Erre aztán kiderült, hogy szinte semmi, úgyhogy miután összeszedett a reptéren első utunk a boltba vezetett. Beszereztünk minden szükséges hozzávalót, aztán robogtunk haza.
Lepakolás, elpakolás... én még aznap szerettem volna elkészíteni ezt a csokis csodát, párom pedig lelkesen felajánlotta segítségét. Gondoltam én naivan, milyen gyorsan megleszünk ezzel, mikor is szembesültem a következő hátráltató tényezőkkel (amikkel Magyaroszágon, a saját konyhámban nem találkoztam): nincs mérleg, se mérőpohár, nincs keverőtál... muffin formák voltak, azokat magammal hoztam (btw azok a formák itt is maradtak Angliában, egyébként szilikonból vannak, nagyon kis praktikusak). :D
Azonban mi bátrak vagyunk, nem hátráltunk meg, gyorsan kerestem egy kanálmérős okosságot a neten, kimértük a hozzávalókat, bele egy mélytányérba mindet - mondjuk az egy igen emberes mélytányér amúgy -, és kikevertük a tésztát, ami sima és folyósabb állagú. Ezt aztán beletöltöttük a formákba és mehetett is a 180°C-ra előmelegített sütőbe kb. 5-8 percig.
Eperrel és sós karamellás fagyival tálaltuk, isteni finom volt, főleg, hogya közepe még puha és meleg és folyott. :)
A hozzávalók ételérzékenységtől függően variálhatók bátran, én magam laktózmentesen, teljes kiőrlésű liszttel és Negyedannyi édesítővel szoktam készíteni. ;-)
Hozzávalók
- 100 g liszt
- 180 g cukor
- 70-80 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 150 g olvasztott vaj
- 2 tojás
- 120 ml tejszín vagy tej
Ezt majd nekem is elkészítheted egyszer! Szívesen meózom! :)
VálaszTörlésAhhoz el kell utazni Angliába. :D
Törlés